Şeffaf Diş Telleri ve Fiyatları Hakkında En Geniş Bilgiler

Özellikle son yıllarda yapılan innovatif çalışmalar ve bilimsel araştırmalar sonucu, ortodonti dünyasındaki diş teli çözümleri, yepyeni formlara kavuşarak giderek daha çağdaş ve ilerici bir hal almıştır. Hastalar, söz konusu ortodonti tedavisi olduğu zaman, geleneksel diş tellerinin bariz ve estetikten uzak görüntüsünden çekinmekte, çoğu da sırf bu yüzden ortodonti tedavisi almayı reddetmektedir. Hal böyle olunca ortodonti tedavilerinde kullanılan konvansiyonel diş tellerine yeni ve kozmetik bir alternatif getirmek şart olmuştur. Bu göreve hizmet etmek amacıyla ortaya çıkan şeffaf diş teli, diş dizilimi bozukluklarından şikayet eden hastalar için metal diş tellerine bir alternatif olarak tavsiye edilmektedir. Diş estetiği tedavisi yaptırmak isteyen ancak bunu yaparken kozmetik olarak gülüşünün ve diş görünümünün bozulmamasını isteyen kişilerin sıkılıkla tercih ettiği bir yöntem olan şeffaf diş telleri, bugün ortodonti tedavileri arasında en popüler yöntemlerin arasında yer almaktadır. Şeffaf diş teli hakkında en güncel ve geniş bilgilere bu rehber üzerinden ulaşabilir, şeffaf diş teli uygulamaları hakkında tavsiyeler edinerek siz de bu tedaviyi gerçekleştirebilirsiniz.Dent Dizayn ile iletişime geçmek için lütfen bu linke tıklayın.

Şeffaf Diş Teli Nerede Kullanılır, Ne İşe Yarar?

Şeffaf diş teli tedavisi, aslında görünmez ortodonti tedavileri arasında yer alan bir ortodonti tedavi yöntemi olarak bilinir. Şeffaf diş teli tedavisine değinmeden önce görünmeyen ortodonti tedavilerine yakından değinmek gerekir.

Temel olarak üç çeşit görünmez diş teli tedavisi bulunur. Lingual ortodonti apareyleri, şeffaf plaklar ve şeffaf braketler. Lingual ortodonti tedavileri, dişlerin dış kısmından ziyade iç kısmına yerleştirilen ortodontik apareylerden meydana gelir. Bu tedavi yöntemi, geleneksel diş telleri ya da şeffaf plaklar kadar yaygın başvurulan bir yöntem değildir ve çoğunlukla özel ilgi gerektiren ağız ve diş sağlığı problemlerinde kullanılır. Invisalign tedavisi olarak da bilinen şeffaf plaklar ise bir dizi plastik plağın oluşumundan meydana gelen bir tedavi sürecini ifade eder. Bu tedavi sürecinde kişinin, her iki haftada bir daha sıkı bir metal plak takması istenir, bu sayede dişler üzerlerine uygulanan baskı sayesinde istenen konuma doğru ilerler. Şeffaf plaklar, neredeyse hiç görünmediği için en estetik ortodonti tedavi yöntemlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Son olarak bu yazımızda ele alacağımız, bir diğer görünmez ortodonti tedavi yöntemi de şeffaf diş telleridir. En kaba tabir ile şeffaf diş teli, metal diş telinin şeffaf braketli, daha az görünür alternatifidir. Şimdi gelin, şeffaf diş teli tedavisi nasıl yapılır, daha yakından bakalım.

Şeffaf Diş Teli Çeşitleri Nelerdir?

Tedavi kararı öncesinde şeffaf diş tellerinin üretiminde kullanılacak olan braket malzemesi seçimi çok önemlidir. Bu karar, alanında uzman bir ortodonti uzmanı tarafından verilmeli ve en kaliteli şeffaf braketlerin üretilmesi amaçlanmalıdır. Sert plastikten üretilen braketleri, şeffaf diş teli tedavisinde en düşük maliyete sahip olan braketler olarak bilinir. Öte yandan plastik olduğu için bu tip braketler, esneklik konusunda gerekli performansı gösterme konusunda yetersiz kalır. Gereğinden fazla esnek davranabilen sert plastik, dişlerin tam olarak istendiği yöne ve pozisyona ilerlemesine engel oluşturabilir. Şeffaf diş teli tedavisinde kullanılan bir diğer braket türü de seramik brakettir. Seramik braketler, esneklik konusunda daha başarılı bir performans gösterir ve dişlerin istenen konumlarına ulaşmasında daha sağlam bir yapı ile çalışır. Bununla birlikte seramik braketler ile ilgili şunu belirtmekte fayda vardır ki işçiliği iyi yapılmadığı takdirde dişlere tam yapışmaz ve hastaya uzun vadede rahatsızlık verebilir. Son olarak şeffaf diş teli tedavisinde kullanılan bir diğer braket malzemesi de safirdir. Tahmin de edebileceğiniz üzere safir braketler, bu üç malzeme arasından en yüksek maliyetli braketler olarak karşımıza çıkar. Buna rağmen şeffaf diş teli tedavisinde safir braket kullanımı, hem estetik hem performans açısından yüksek verim sağlayan bir tercihtir. Her ne kadar safir braketler ülkemizde sıklıkla kullanılan bir materyal olmasa da, en doğru malzeme seçimi konusunda son kararı elbette ki diş hekiminiz verecektir.

Şeffaf Diş Teli Tedavisi Nasıl Yapılır?

Şeffaf diş teli kullanılarak gerçekleştirilen ortodonti tedavisi, birkaç aşamadan oluşan bir tedavi süreci olarak karşımıza çıkar. Şeffaf diş teli uygulaması, standart olarak bilinen diş teli uygulaması ile neredeyse birebir aynıdır. Şeffaf diş teli tedavisi ile metal diş teli tedavisi arasındaki en temel fark, braketlerin farklı materyallerden üretilmiş olmasıdır. Metal diş tellerinde hem braketleri tutan tel, hem braketlerin kendisi metalden üretilirken şeffaf diş tellerinde braketler, şeffaflık sağlayacak başka bir malzemeden üretilir.

Şeffaf diş teli tedavisi, an önce de belirtmiş olduğumuz gibi tıpkı metal diş telinin kullanıldığı ortodonti tedavisi gibi gerçekleşir. Öncelikle kapsamlı bir dişçi muayenesi gerekir ve bu muayene esnasında kişinin ne tür bir ortodontik sorun ile karşı karşıya olduğu tespit edilir. Tam olarak hangi dişlerinde yamukluk, çapraşıklık ya da bozukluk olduğu anlaşıldıktan sonra bazı durumlarda röntgen ya da film gerekebilir. Tedavi öncesi şeffaf diş teli tedavisinin en doğru yöntem olduğuna karar verilmeli ve ancak ondan sonra tedaviye başlanmalıdır.

Şeffaf braketler ve teller takılmadan önce, hastadan kapsamlı bir ağız ve diş ölçüsü alınır. Diş alçısı ile alınabilen bu ölçü, üretilecek olan şeffaf diş tellerinin milimetrik ebatlarını belirler. Ardından bu ölçü birimleri, kişiye özel şeffaf diş tellerinin üretileceği klinik laboratuvar ortamına gönderilerek tellerin üretimi başlanır. Kişinin talebine ve uygunluk düzeyine göre bazen şeffaf braketleri tutacak olan metal tel de diş rengine yakın bir başka malzemeden üretilebilmektedir. Diş tellerinin üretimi tamamlandıktan sonra diş kliniğine geri gönderilir ve hasta bu sefer tellerin takılması için tekrar muayeneye çağırılır. Her bir braket, özen ve dikkatle her dişin üzerine takılarak tedavi tamamlanmış olur. Şeffaf diş tellerinin ne kadar kalacağı ise ortodonti tedavisinin öngörülen ilerlemesine bağlı olarak değişmektedir. Bazı diş teli tedavilerinin süresi 6 ayda tamamlanırken daha komplike diş yapısı bozuklukları 1 ya da 2 yıllık bir ortodonti tedavisi gerektirebilir.

Şeffaf Diş Teli Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Şeffaf diş teli kullanmanın beraberinde getirdiği pek çok avantaj vardır. Görünmez olması, yüksek verim sağlaması ve ağrısız bir yöntem olması bunlardan sadece birkaç tanesidir. İşte ortodonti tedavileri arasında şeffaf diş teli kullanmanın avantajları:

– Braketlerin rengi şeffaf olduğu için gözle görülmezler.
– Tedavi yöntemi metal diş teli ile aşağı yukarı aynı olduğu için ekstra bir zahmet ya da uğraş gerektirmez.
– Diğer görünmez ortodonti tedavi fiyatları ile kıyaslandığında maliyeti daha düşüktür.
– Başarı oranları yüksektir.
– Ağız içinde herhangi bir ağrı, sızı ya da rahatsızlığa yol açmaz.

Şeffaf Diş Teli Fiyatları Ne Civardadır?

İstanbul’un en iyi ortodonti uzmanlarını bünyesinde barındıran diş kliniğimizde sunulan şeffaf diş teli fiyatları, uygulanacak olan tedavi yöntemine, tedavinin uzunluğuna ve hastanın bireysel problemlerine göre farklılık gösterebilir. Tedavi esnasında kullanılacak olan malzemenin kalitesi ve miktarı da şeffaf diş teli fiyatlarında oynamaya yol açan diğer faktörlerdir. Eğer siz de şeffaf diş teli tedavisi yaptırmak ve hem uygun fiyatlı, hem de kaliteli hizmet almayı istiyorsanız, doğru adrestesiniz.



Diğer Yazılarımıza Göz Atmak İçin Aşağıdaki Butonları Kullanabilirsiniz