Diş Teli (Ortodonti) Fiyatları – En Güncel Bilgiler

Hastaların bir yandan daha sağlıklı dişlere, bir yandan daha estetik görünümlü bir gülümsemeye sahip olmasını amaçlayan ortodonti, farklı yapıda diş telleri kullanılarak gerçekleştirilen bir diş tedavisi olarak karşımıza çıkar. Yamuk ve çapraşık dişlerin teşhis ve tedavisinde başvurulan bir diş hekimliği branşı olan ortodonti, dişler arasındaki uyumsuzlukları tespit ederek kişiye hem kozmetik hem tıbbi açıdan daha güzel dişler kazandırmayı amaçlar. Diş teli ve ortodonti tedavi yöntemleri hakkındaki en güncel bilgilere ve en güncel fiyat bilgisi detaylarına bu rehberimiz üzerinden ulaşmanız mümkün. Bizle iletişime geçmek, Dent Dizayn Kliniklerinden randevu almak için lütfen bu linke tıklayın.

Ortodonti Nedir?

Ortodonti ya da ortodonti tedavisi, çoğunlukla çapraşık ya da birbiri ile uyumsuz olan dişlerin düzeltilmesinde başvurulan bir diş hekimliği alt branşıdır. Ortodonti tedavisi, pek çok farklı diş probleminde başvurulabilen yöntemleri içerir. Diş çapraşıklıkları, ağız kapanış bozuklukları ya da minör/majör diş yamuklukları, doğrudan diş teli doktorunun uzmanlık alanına girer.

Az evvel bahsetmiş olduğumuz diş problemleri, hastada pek çok istenmeyen semptoma ve diş hastalığına yol açabilir. Hem fiziksel, hem manevi açıdan hastayı zorlayan ortodontik problemler, aynı zamanda ısırma, çiğneme ya da konuşma gibi temel fonksiyonların gerçekleşmesinde de zorluk çıkartmaktadır. Hasta, diş görüntüsünün yeterince estetik olmadığına dair endişe duymaya başlamakta ve özgüven konusunda sıkıntıya girebilmektedir. Bu yüzden farklı teşhislere yönelik farklı ortodonti tedavileri uygulanmalı ve hasta, hem fiziksel hem ruhsal açıdan iyileştirilmelidir.

Diş Teline Ne Zaman İhtiyaç Duyulur?

Ortodonti tedavisi, pek çok farklı durumda başvurulabilen tedavi bütünlerinden meydana gelir. Alanında profesyonel bir diş teli uzmanı, hastanın dişlerine baktığı anda nasıl bir sorun ile karşı karşıya olduğunu ve ne tür bir ortodonti tedavisine ihtiyaç duyacağını tespit edebilir. Ortodonti tedavisi gerçekleştirilerek tedavi edilebilecek ağız ve diş sorunlarının başında şunlar gelir:

– Çapraşık diş ya da yamuk dişleri düzeltme
– Dişler arasındaki boşlukları kapatma
– Diş ve çene arasındaki uyumsuzluğu düzeltme
– Diş uçlarının hizalanmasını sağlama
– Konuşma, çiğneme ve ısırma fonksiyonlarını iyileştirme
– Üst ve alt çene arasında meydana gelen kapanış bozukluklarını giderme
– Oral fonksiyonları onarma
– Diş ve diş etlerinin sağlığına uzun vadeli katkı sağlama
– Diğer kapanış ve çiğneme bozukluklarını iyileştirme

Ortodonti Tedavileri Nelerdir?

Diş teli tedavilerinin giderebileceği sıkıntılar yalnızca bunlardan ibaret olmamakla birlikte hastaların ortodonti uzmanlarına en sık başvurduğu şikayetlerin başında gelir. Diş teli tedavisinde her sorun, kendine has bir çözüm ile geldiği için pek çok farklı ortodonti tedavi yöntemi ile karşılaşmak mümkün oluyor.

Ortodonti tedavisini aslında temel olarak iki ana grupta kategorize etmek mümkün: Sabit ortodonti cihazları ile gerçekleştirilen tedaviler ve çıkartılabilir ortodonti apareyleri ile gerçekleştirilen tedavi yöntemleri. İsimlerinden de anlaşılacağı üzere sabit ortodonti cihazları, tedavi boyunca çıkartılamayan ve oturtulduğu yerde sabit olarak kalan cihazlardan oluşurken çıkartılabilir apareyler, belirli koşullar sağlandığı takdirde hastanın kendi insiyatifi ile çıkartabileceği ve geri takabileceği ortodonti aparatlarından ibarettir. Hangi ortodonti tedavi yönteminin hangi durumda kullanılacağına ise elbette alanında uzman ortodonti hekimi karar vermektedir. İşte en sık başvurulan ortodonti tedavi metotları:

DİŞ TELİ

Ortodonti dendiğinde akla elbette ilk olarak diş teli gelir. Neredeyse ortodonti ismi ile özdeşleşmiş olan diş telleri, çapraşık ve yamuk diş düzeltilmesinde en sık başvurulan yöntem olarak bilinir.

Diş tellerinin de kendi içerisinde farklı türleri bulunmaktadır. Diş hekimlerinin farklı koşullarda başvurabildikleri diş teli çeşitlerini şu şekilde sıralamak mümkündür:

Metal Diş Teli:Geleneksel ortodonti yöntemlerinden biridir. Paslanmaz çelik braketler halinde üretilir. Uzun süreli kullanım akabinde dişleri istenen pozisyona getirmeyi amaçlar. Bu amaç, metal diş tellerinin dişlerin üzerinde gerçekleştirdiği baskı sonucu elde edilir. Diş teli fiyatları bakımından bütçe dostu bir yöntem olmasına rağmen ortodonti tedavileri arasında en görünür ve en belirgin yöntem olduğu için estetik kaygılar yaratabilmektedir.

Porselen Diş Teli:Ebatları ve formu itibariyle metal diş tellerini andırır. Braket çerçevesinde metal yerine porselen kullanılır. Porselen, dişin doğal rengini en iyi yansıtan materyal olduğu için estetik açıdan metal diş tellerine oranla daha az kaygı uyandırır. Hastanın tercihine göre dişlerin doğal rengine yakın metal teller eşliğinde de üretilebilir. Porselen diş telleri, bakımı düzgünce yapılmadığı takdirde dişler üzerinde iz bırakma riski taşır.

Lingual Diş Teli:Ağız içi diş telleri olarak bilinir. Dişlerin dış yüzeyinden ziyade iç yüzeyine yerleştirilir, bu yüzden de doğrudan dişlerin üzerinde görünmezler. Metal braketler halinde tasarlanır. Dışarıdan görünmemelerine rağmen temizlemesi zor ve yerleştirme işlemi daha uzun olduğu için en çok tercih edilen ortodonti tedavileri arasında yer almaz.

Şeffaf Diş Teli:Görünmeyen ortodonti olarak da bilinen şeffaf diş teli, aynı zamanda Invisalign diş tedavisi olarak da bilinir. Ortodonti dünyasının en popüler diş teli uygulama teknikleri arasında sayılan şeffaf diş teli, BPA içermeyen plastik plaklar halinde üretilir. Seri halinde hastaya temin edilen şeffaf diş telleri, belli aralıklara yenilenmelidir. 2 haftada bir standart olarak yeni bir şeffaf diş teli plağı temin eden hasta, diş tellerinin görünürlüğü konusunda endişe duymaz.

SABİT YER TUTUCULAR

Sabit yer tutucuların kullanımından meydana gelen ortodonti tedavileri, yetişkinlerden ziyade çocuklarda kullanımı tercih edilen yöntemlerdir. Sabit yer tutucu olarak bilinen diş apareyleri, süt dişi çıktıktan sonra yerine yerleştirilir. Burada amaç, boşluğun her iki yanında yer alan dişlerin, boşluğa doğru ilerlemesine engel olmaktır. Bu tedavi yöntemi sayesinde boşlukta çıkması gereken kalıcı diş, zorlanmadan ortaya çıkarak yerine tam oturur. Kısaca özetlemek gerekirse kalıcı diş çıkana kadar bu sabit yer tutucu apareyler, o dişin “yerini tutar”.

ALİGNER’LAR

Aligner ise çocuklarda pek kullanılmayan, daha çok yetişkin ortodonti tedavisinde tercih edilen bir aparey türüdür. Diş tellerine farklı bir alternatif sunan aligner, 2-3 hafta kullanıldıktan sonra değiştirilir ve yerine daha sıkısı getirilir. Modern aligner apareyleri, çıkartılabilir oldukları için hasta bu ortodonti tedavisi boyunca yemek yemek ya da dişlerini fırçalamak istediğinizde zorlanmadan bu işlemleri gerçekleştirebilmektedir.

AĞIZ DIŞI APAREYLER

Headgear olarak da bilinen ağız dışı apareyler, daha çok çene anormalliklerinde kullanılan ortodonti cihazlarıdır. Büyük kuvvet uygulanması gereken ortodonti tedavilerinde tercih edilen ağız dışı apareyler, isminden de anlaşılacağı üzere ağız dışında konumlandırılır. Çoğunlukla kafadan, enseden ya alından tutturularak çalışan ağız dışı apareyler, büyüme çağındaki 12-16 yaş arası çocuklarda tercih edilmektedir. Tedavi sonucunda çene anormalliklerine, konuşma bozukluklarına ve önde konumlandırılmış diş yapısına çözüm getirmesi beklenmektedir.

Ortodonti (Diş Teli) Fiyatları Ne Civardadır?

Güncel diş teli fiyatları, tercih edilen diş teli tedavisine göre farklılık gösterebilir. Örneğin telsiz ortodonti yöntemlerinin uygulandığı ortodonti fiyatları, geleneksel diş teli fiyatlarına göre daha farklı bir seyir izleyebilir. Bununla birlikte ortodonti fiyatlarının değişmesinde kullanılan malzeme kalitesi ve tercih edilen ortodontistin tecrübesi de büyük rol oynamaktadır. İstanbul’un en iyi ortodonti uzmanlarına danışmak, en güncel teşhis ve tedavi yöntemlerinden yararlanmak ve dişlerinizdeki ortodontik problemleri gidermek için hemen kliniğimiz ile iletişime geçebilirsiniz.



Diğer Yazılarımıza Göz Atmak İçin Aşağıdaki Butonları Kullanabilirsiniz