Bonding Uygulaması Nedir? Nasıl Yapılır?

Bonding uygulaması, günümüzde diş estetiğini yeniden sağlamak için yapılan ilave tedavilerdir. Dişin rengini değiştirmeye ek olarak şeklini değiştirmek, boyutlarıyla oynamak yâda bir kusurunu düzeltmek için sıkça tercih edilen bonding yöntemi, hem kadın hem de erkekler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Diş estetiğini bondingyöntemleriyle yeniden sağlamak, diğer tedavi seçeneklerine nazaran daha iyi sonuçların alınmasını sağlayacaktır.Bizle iletişime geçmek, Dent Dizayn Kliniklerinden randevu almak için lütfen bu linke tıklayın.

Bonding Uygulaması Nedir?

Dişlerimiz bizim sosyolojik ve psikolojik halimizi doğrudan etkiler. Zira, gülümsememizi hatta kahkaha atmamızı dahi ciddi anlamda etkileyen dişlerimizde var olan problemler sebebiyle gülümsemekten kaçınırız ve somurtkan bir hale bürünürüz. Diş teli korkusu olan tüm hastalar ise tedavi sürecini geciktirir ve diğer dişlerde de problemlerin oluşmasına sebep olur. Bu sebeple her ne olursa olsun diş ve ağız sağlığınızı korumak için gerekli tedavileri yaptırmanız gerekiyor.

Bonding uygulaması da dişle ilgili olan tüm şikâyetlerde ilave tedavi desteği sağlıyor. Diş aralıklarını kapatmak, diş çürüklerinden kurtulmak ve kırıkları onarmak gibi çeşitli amaçlarla uygulanan bonding uygulaması her yaştan hastaya uygulanabilmektedir. Kompozit malzemelerle birlikte uygulanan bonding uygulaması renkleşmiş dişlerin görünümünü değiştirmek için de tercih edilebilir.

Dişin yarısı olmasa dahi rahatlıkla uygulanabilen bonding dişuygulaması; diş kusurlarının giderilmesini hedefleyen bir uygulamadır. Lekelenmeler gibi çeşitli problemlere sahip olan dişler, bonding uygulamaları sayesinde kötü görünümden arınırlar. Tek seansta ağrısız ve acısız şekilde gerçekleştirilen bonding uygulaması diş teli tedavilerinden sonra da destekleyici uygulama arasında yer alır. Kısacası bonding uygulaması her yaştan birey için uygun bir tedavi yöntemidir. Hızlı ve ekonomik bir uygulama olması sebebiyle de her bütçeden kesime hitap etmektedir.

Bonding diş tedavisi ve diş dolgusu uygulamalarında hasta için uygun olup olmadığı denetlendikten sonra işleme geçilir. Bu nedenle ön muayene esnasında bu tedavi için uygun olup olmadığınız doktorunuz tarafından size bildirilir.

Bonding Uygulaması Nasıl Yapılır? Tedavi Aşamaları Nelerdir?

Dişlerinden memnun olmayan bireyler için en ideal tedavi yöntemlerinden birisi olan bonding uygulaması; ilk olarak diş renginin seçilmesiyle başlar. Diş yüzeyi pürüzleştirildikten sonra dişe uyumlu bir materyal, dişe tutturulur. Hazırlanmış olan bu kompozit ise dişe uygulandıktan sonra lazer ışığı yardımıyla materyalde sertleştirme işlemi yapılır. Yerleştirme sonrasında doktorunuz şekillendirme işlemini yapar ve cilalama uygulamasını tamamlar.

30 ila 60 dakika arasında değişen bir sürede tamamlanan bonding uygulamasının 5-10 sene ömrü bulunmaktadır. Bonding uygulaması sonunda bakım ve temizlik önerileri ise doktorunuz tarafından size verilecektir.

Bonding Uygulaması Tedavisinin Avantajları

Diş kırıklarını tedavi etmekle kalmayan bonding dolgu işlemleri, aynı zamanda gülüş tasarımını da doktorlara ve hastalara sunabilmektedir. Bu sebeple; dişlerdeki problemi ortadan kaldırmanın yanı sıra gülüş estetiğini de sağlayabilmesi açısından bonding uygulamaları, doktor ve hastaları memnun edebilen bir uygulamadır.

Bonding diş tedavisi avantajları:

– Bonding diş uygulaması, diğer estetik uygulamalarına nazaran daha ekonomik bir uygulama olduğu içinde tercih edilmektedir. Diş kırıklıklarının giderilmesi konusunda estetik ve kalıcı çözüm sunabilen bonding diş tedavisinde dişler, doğal diş formunda olduğu için dışarıdan fark edilemez. Gerektiğinde yeniden bonding işleminin o dişe uygulanması ise bu yöntemin avantajlarından birisi olarak kabul edilebilir.

– Yüzeyi ve yapımında kullanılan maddeler sebebiyle dişlerin leke tutmasını da engelleyen bonding, sonrasında dişlerde büyük renk değişimleri asla olmaz.

– Uyuşturmadan yapılan bir tedavi olduğu için anestezi alamayanlarda etkili bir diş tedavisi yöntemidir.

– Kişiden kişiye değişen ve bireye özel bir uygulama gerektiren bonding diş tedavisi ile size yönelik çalışmalar yapılır.

– Diş kaybettirmeden problemli dişleri tedavi edebilme özelliğiyle de tüm doktorlar tarafından tercih sebebi olmaktadır. Dişlerdeki aşınma problemine de son veren bonding uygulaması renkleşmiş dişlere de uygulanır.

Bonding Uygulaması Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bonding diş tedavisinden sonra ise ağız bakımı çok önemlidir. Uygulama sonrası hassas olabilen dişlerde sert eylemlerden kaçınmak gerekmektedir. Sert yiyeceklerden kaçınmak, dişlerdeki işlemi zarara uğratmayacak ve sabitleme sürecini hızlandıracaktır. Diş temizliğine özen göstermekte, bonding diş uygulaması sonrasında dikkat edilmesigereken kurallardan birisidir. Düzenli ağız bakımını yapmalı ve dolgulara zarar vermeyecek maddelerle dişler temizlenmelidir.

Aynı zamanda alışkanlıklarımız da bonding uygulamasının etkisinde değişikliğe yol açabilir. Tırnak yeme veya kalem ısırma tarzındaki alışkanlıkları olan bireylerde dişler kırılır. Bu nedenle bu alışkanlıkları terk etmek, bonding uygulamasının uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.

Bonding Uygulaması Tedavisi Süresi 

Her uygulamada olduğu gibi bonding tedavisinin süresi de uygulama içeriğine göre değişiklik göstermektedir. Yapılacak işlemlere göre de uzayabilen bonding tedavi süresi için net bir süre verilmesi doğru değildir. Zira; diş taşı temizliği gibi uygulamalardan sonra yapılacak bonding tedavisinde süre, bu nedenle değişiklik göstermektedir. Dişlerdeki kırıkların boyutuna ve dişlerdeki deformasyona göre de değişebilen bonding tedavisine ekstra dişlerde eklenirse tedavi süresi elbette uzayacaktır. Ancak dişlerde herhangi bir problem yoksa ve ekstra bir işlem gerekmiyorsa bonding tedavi süresi, kısa süreli olacaktır.

Bonding Uygulamasını Kimler Yaptırabilir?

Diş yapılarında var olan bozuklukları çözmek için tercih edilen bonding yöntemi, her türlü estetik kaygıyı giderme konusunda başarılı sonuçlar vermektedir. Hemen hemen her yaşa uygun bir tedavi yöntemi olan bonding uygulaması, kişiye özel olarak yapılan tedaviler arasında gösterilebilir.

– Diş rengini veya dişinin şeklini yeniden tasarlamak isteyenler, bonding uygulaması için uygun bireylerdir.

– Dişlerini büyütmek veyahut dişlerde var olan problemleri gidermek isteyenler de bonding uygulamasını yaptırabilirler.

– Diş kırıklarından ve dişler arasındaki boşluklarından rahatsız olan bireyler için bonding diş uygulaması için uygun bir işlemdir.

– Diş çürüklükleri ve diş boyu düzeltme işlemleri için de bonding uygulaması tercih edilebilir.

Bonding Fiyatları Ortalama Ne Kadar?

Sağlıklı ve estetik görünümlü bir diş yapısı için günümüzde bonding uygulamaları, sıklıkla tercih edilmektedir. Diastema başta olmak üzere diğer diş görünüm problemlerini gidermek için idea sonuçlar veren bonding uygulaması ücretleride diş sayısına, dişin problemine, hekime ve şehre göre değişiklik gösterebilmektedir. Bonding uygulaması fiyatları, yapılan işlemlere göre de farklılaşabileceğinden en net bilgiyi ön muayene esnasında diş hekiminizden alabilirsiniz.

Diş kırıklarında ve boşluklarında ideal sonuçlar sunabilen bonding uygulaması fiyatını, diş veya diş etine yapılacak diğer işlemlerde belirleyebilir. Bu nedenle, diş yâda diş etine yapılacak tüm müdahaleleri netleştirmeli ve daha sonra bonding uygulamasını takip eden süreçte ne kadar ödeyeceğinizi doktorunuzdan öğrenmelisiniz.



Diğer Yazılarımıza Göz Atmak İçin Aşağıdaki Butonları Kullanabilirsiniz