DENTDİZAYN BLOG



Pembe Estetik İşlemi

Pembe Estetik İşlemi

Pembe estetik tedavisi, günümüzde oldukça sık tercih edilen diş estetiği uygulamalarını kapsayan bir tedavidir. Zira; yüz bölgemizde en çok dikkat çeken bölgeler arasında elbette ağız ve dişler gelir ilk sırada gelir. Bu nedenle; diş ve diş etinde meydana glen çeşitli sorunların çözümlenmesi ve yeniden estetiksel bir görünüme kazanmak son derece önemlidir. Aksi halde, birçok kadının ruj sürmesini dahi engelleyen diş etindeki problemler ise dişlerin güzelliğini gölgeler. Bembeyaz dişleriniz olsa dahi diş etinizde renk değişimleri, diş etinin dişe olan seviyesi, dişlerinizin güzelliğini gölgeyebilir. Bu sebeple; güzel bir gülüş tasarımı için ilk olarak diş ve diş etinizdeki görüntü problemlerini yok etmeli ve daha sonra diş estetiğiniz için gerekli uygulamaları yaptırmalısınız. Asimetrik dişeti kenarları ve diş eti çekilmesi gibi gülüşünüzü gölgeleyen durumlara ek olarak sağlıklı bir ağız ve diş sağlığı için mutlaka ortodontist ile görüşmeli, kısa süre içerisinde dişlerinizdeki problemleri ortadan kaldırmalısınız. Bizle iletişime geçmek, Dent Dizayn Kliniklerinden randevu almak için lütfen bu linke tıklayın.

Pembe Estetik Nedir?

Diş estetiğini olumlu yada olumsuz etkileyebilen diş etleri, hem sosyolojik hem de psikolojik açıdan da kişileri etkileyebilmektedir. Diş etlerinin sağlıklı olması, rengi ve diş etinin dişle olan seviyesi gibi çeşitli kıstaslarla değerlendirilen diş eti görünümleri, bazı durumlarda kişileri rahatsız edebilmektedir. Zira, diş estetiğini değerlendirmede; diş etinin sağlıklı olması, rengin ideal olması ve diş etinin dişle olan seviyesindeki uyuma bakılır. Eğer ki diş eti ve dişlerle ilgili herhangi bir estetik dışı görünüm var ise pembe estetik uygulamaları yapılır ve kısa sürede diş eti ve diş estetiği sağlanır.

Bir diş etinin sağlıklı olarak ifade edilebilmesi için açık pembe renkli olması, portakal kabuğunuza benzeyen parlak ve pütürlü görünmesi, dişe ve kemiğe sıkı bir şekilde yapışması gerekmektedir. Eğer ki bu koşullar yok ise diş eti estetiği olgusundan bahsetmek mümkün olmayacağı gibi genel olarak da yüz estetiğinden bahsetmek de mümkün olmayacaktır. Bu nedenle, pembe estetik yöntemi ve uygulamalarını değerlendirmeli ve diş yada diş eti problemlerini kısa sürede çözüme kavuşturmalıyız.

Pembe Estetik Tedavisi Nasıl Değerlendirilir?

Yüz güzelliğimizi ön plana çıkaran dişler ve gülüşler, diş ve diş eti estetiğine bağlıdır. Hoş bir gülümse içinse dişlerin ve diş etinin; bir uyum içerisinde görünmesi gereklidir. Gülümseme esnasında fazla miktarda görünen diş etleri, kişiyi estetik görünümden uzaklaştıracaktır. Bu nedenle; pembe estetik tedavisi uygulamaları ile ilk olarak diş etleri şekilendirilmeli ve bir kısmının da küçültülmesi gerekebilir. Ancak; diş estetiği öncesinde diş etinin sağlıklı olup olmadığının kontrol edilmesi gerekmektedir. Aksi halde, diş eti estetiğinde yüz güldürücü sonuçlar alınmayacaktır. Diş taşlarının temizlenmesi, diş eti küretajı gibi farklı tedavilerle de düzeltilen diş etlerine, diş eti estetiği uygulamaları kolaylıkla yapılabilmektedir.

Pembe Estetik Tedavisi – Diş Eti Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır?

– Gülümseme esnasında fazla gözüken diş eti varlığında
– Ön diş etlerinde pigmentasyon değişikliklerinde (Kırmızılaşma ve lekelerin varlığında)
– Diş eti seviyelerinin ön bölge dişleriyle de aynı seviyede yer almaması halinde
– Diş eti çekilmesi şikâyetlerinde
– Estetik görünüm sebebiyle de diş eti estetiği ( pembe estetik tedavisi) uygulanabilir.

Pembe Estetik Tedavisi ile Diş ve Diş Etindeki Problemlerden Kurtulmak Mümkün

Dişlerde form ve diziliş bakımından herhangi bir problem görülmemesine rağmen, diş etlerinde genişlik veya renk değişimleri görülebilir ki bu estetik dışı bir görüntüye sebep olabilir. Diş etlerinde değil dişlerin sorunlu olduğu durumlarda da dişlerin dizilimlerinin yeniden sağlanması ve diş etlerinin düzeltilmesi hedeflenerek sorun çözülebilir. Buna ek olarak da diş eti çekilmesi durumlarında da diş kronunun fazla uzun görünmesine bağlı olarak yine estetik dışı görünümden bahsetmek mümkün olacaktır. Diş eti grefti ile çözümlenebilen bu sorun sonrasında diş etlerinde sağlıklı görünüm elde edilebilmekle birlikte hem de estetik bir görünüm elde edilebilir.

Diş eti çekilmesi, diş eti fazlalıkları, diş etinin renginin değişmesi gibi çeşitli sorunları çözüme kavuşturan pembe estetik tedavileri sizlere uygulamalar açısından çeşitlilik sunabilmektedir. Sizin hangi estetik tedavi yada pembe estetik yöntemine ihtiyacınız olduğunu ise ancak diş hekimi yada ortodontistler söyleyebilir.

Pembe Estetik Tedavisi Yöntemleri Nelerdir?

Diş etinin büyümesiyle birlikte derin ceplerin yar aldığı bölgelerde diş eti fazlalıklarına rastlanabilir. Diş etinin bozulmuş olan bu konturları ise kişiyi estetik görüntüden uzaklaştırmaktadır. Gülümserken dahi diş etlerinin görünmesine ek olarak diş etlerinin normal renginden daha koyu olmasıyla birlikte kişinin “gülme isteği” yok olmakta ve somurtkan bir kişiliğe sahip olmasını tetiklemektedir. Bu nedenle; diş etinde yer alan diş etinde yer alan estetik olmayan görüntülerin biran önce ortada kaldırılması gerekir. Diş eti estetiği yöntemi olarak bilinen gingivektomiyi birazdan daha detaylı açıklayacağız ve hayal ettiğiniz diş etine nasıl kavuşabileceğinizi izah edeceğiz.

Gingivoplasti 

Gingivoplasti şekillendirme işlemine verilen isimdir. Gingivektomiyle dişlerin boyu uzatılırken fazla olan kısımları alınır. Simetrinin sağlanması içinse gingivoplasti yöntemi uygulanır. Fazlalık olan alanların çıkarılması işlemi olarak da bilinen gigivektomi de diş eti konturları düzeltilir. Diş eti fizyolojik açıdan uygun bir forma sokulur ve estetik görünüm kolayca sağlanmış olur.  Bu işlemin adıysa gingivoplasti yöntemidir. Diş eti ya da asimetrik olan diş eti seviyesi düzeltmesi bu yöntemde yapılır. Lokal anestezi altında yapılan bu yöntem pembe estetik yöntemlerinden en başarılı olanıdır.

Gummy Smile 

Gummy smile tedavisi konusunda birden fazla tedavi yöntemi kullanılabilir. Hekim kontrolü ve muayenesi sonrasında seçilen yöntem uygulanır. Gülümseme tasarımı yapıldığında diş etindeki fazlalıklar belirlenir ve daha sonra bunlar acısız bir işlemle olması gerektiği seviyeye çekilir. Diş etlerinden sonra dişlerinizde sararma ya da diğer durumlar varsa diş estetiğine geçilir. Lamina porselenler, zirkonyum ve e- max kronlar yapılması önerilebilir. Estetik görüntüye ulaşma konusunda bu yöntemler hastaları memnun edecek sonuçlar vermektedir.

Pembe estetik tedavileri arasında sayabileceğimiz oldukça çeşitli uygulamalar vardır. Ancak; bu uygulamaların sizler için uygun olup olmadığı ise radyografiler, tomografiler ve fotoğraflar sonrasında belirlenebilir. Bunun için mutlaka diş hekimiyle görüşmeli ve size en uygun pembe estetik tedavisi yöntemlerini kısa sürede öğrenebilirsiniz.

Pembe Estetik Tedavisinin Avantajları Nelerdir?

Günümüzde diş ve diş etindeki problemleri gidermek amacıyla çeşitli uygulamalar diş hekimleri tarafından yapılmaktadır. Sadece estetik kaygı ile değil ağız ve diş sağlığını korumak için de yapılabilen pembe estetik uygulamaları; diş eti hastalıklarının yok edilmesine ek olarak diş yapısını bozan ve diş kayıplarına neden olan durumların çözümlenebilmesi amacıyla yapılmaktadır.

Pembe estetik tedavilerinin genel olarak avantajları ise şöyle;

– Dişteki uzunluklar, diğer dişler baz alınarak yeniden boyutlandırılabilir.
– Diş yapıları olması gereken dizilime kavuşturulabilir.
– Diş iltihaplarının önüne geçilebilir.
– Gülüş sorunları ve estetik görünüm kaygıları çözüme kavuşturulabilir.
– Dişleri destekleyen dokular iyileşir ve sağlıklı bir forma kavuşur.
– Dişlerdeki kayıpların önüne geçilebilir.
– Diş etlerinde görülen kanamaların engellenmesi sağlanabilir.
– Ağızda oluşan yaraların önlenmesi için gerekli tedaviler yapılabilir.

Pembe Estetik Tedavisi Fiyatları Ne Kadar?

Pembe estetik tedavisi fiyatlarıyla ilgili net bir rakam aralığı olmamakla birlikte pembe estetik uygulamalarının ücretleri doktordan doktora, hatta şehirden şehre değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle; diş eti yada dişinizdeki problemin kaynağını çözmeden size verilecek olan fiyatları baz almamalı, uzman bir diş hekimiyle görüştükten sonra pembe estetik tedavisi ücretleri hakkında bilgi talebinde bulunmalısınız.



Diğer Yazılarımıza Göz Atmak İçin Aşağıdaki Butonları Kullanabilirsiniz



Kırık Diş Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kırık Diş Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kırık diş tedavisi, hayatımızda hemen hemen bir kez dahi olsa yaptıracağımız bir diş tedavisidir. Kuşkusuz ki dişlerimiz, estetik görüntümüz açısından çok önemlidir. Rengi, duruşu ve boyutlarına ek olarak çatlak yada ucundan kırılmış olmaması da yine estetik görüntüyü tamamlayacaktır. Ancak; oldukça sağlam olan dişler, çeşitli sebeplerle kırılabilir, çatlayabilir ve hatta yerinden sökülebilir. Bu gibi durumlarda ise kırık diş tedavisi seçeneklerini değerlendirmeli ve en iyi çözüm önerilerini uzman diş hekimlerinden almalıyız. Bizle iletişime geçmek, Dent Dizayn Kliniklerinden randevu almak için lütfen bu linke tıklayın.

Diş Kırıklarının Sebepleri Nelerdir?

Yetişkinlerde, çocuklarda ve sporculardasık sık görülebilen diş kırılması, olağan bir durum olmakla birlikte “bazı diş ve diş eti sorunlarının da göstergesi” olabilmektedir. Kırık dişlerolgusunda dişin nasıl kırıldığı, ne kadar kırıldığı ve nerden kırıldığı önemli bulgular olabilmekte ve kırık diş tedavisiseçenekleri arasında yer alan tedavi yöntemlerini doğru seçebilmeyi sağlayabilmektedir.

– Sert bir cismi ısırmak
– Dişlerin üstüne düşmek
– Çürük varlığı
– Dişte aşınmalara sebwep olabilecek durumların varlığı
– Künt bir cisimler ağza darbe almak gibi çeşitli sebeplerle kırık dişolgusu ile karşılaşabilmekteyiz.

Kırık Diş Ağrır Mı?

Kırık dişin ağrıyığ ağrımaması, kırıldığı yer ile doğrudan ilgilidir. Çoğunlukla dişte ağrı ve sızı oluşturan diş kırıkları, genelde dip kısımlarda görülür. Fiziksel görünüm ve kırığın dili rahatsız etmesi haricinde genel olarak diş kırıklarının olumsuz bir yönü yoktur. Ancak; dişin içerisinde yer alan sinirlere herhangi bir müdahale olursa (sıcak- soğuk) bu durumdadiş ağrısı veya sızlaması görülebilmektedir. Aralıklarla gelen ağrı dalgaları olarak nitelendirilen kırık diş ağrıları, geçici olabileceği gibi kalıcı da olabilir. Zira; çiğneme esnasında kırılan dişin olduğu kısımda baskı ve basınç olduğu için diş ağrısı görülebilir.

Kırık Diş Tedavisini Geciktirmeyin

Diş kırığını evde tedavi etmek mümkün olmamakla birlikte gerekli malzemeleri de bulmak zaten zor olacaktır.

Dişin dış görünümünde belli belirsiz kırık ve çatlaklarda ağrı ve hassasiyet oluşabilmektedir. Sürekli bir diş ağrısına dönüşebilen bu diş kırıkları, diş sinirlerine ve dişi besleyen kan damarlarına olumsuz etki ettiği için bu negatif semptomları tetikleyebilmektedir. Bu nedenle, diş hekimine gitmeli ve kırık dişi “kozmetik ve tıbbi gereçlerle” düzelttirmelisiniz.

Kırık diş tedavisi için doktorunuza gitmeden önce diş kırığı olan bölgeye soğuk pres uygulayabilir ve ağızdaki şişliği minimum derecede tutabilirsiniz. Eğer ki, kırılan diş parçanızı bulduysanız eczaneye giderek diş dolgusu alabilir ve dişinizin canlılık süresini uzatabilirsiniz. Diş kırığından sonra yaşanacak kanamalar içinde tampon yapmalı ve diş hekiminize gitmelisiniz.

Kırık Diş Tedavisi Nasıl Yapılır?

Dişiniz kırıldıysa ve dişinizle ilgili “ağrı, üşüme” gibi negatif semptomlar da yaşıyorsanız ilk fırsatta diş hekiminize gitmeniz uygun olacaktır. Diş kırığının sebebini araştıran diş hekiminiz, sizin için en iyi tedavi seçeneğini belirledikten sonra diş kırığınızı tedavi edecektir. Zira; diş kırığının kavite yani diş çürükleri oyuklarından kaynaklanıp kaynaklanmadığına ek olarak kırığın sinirlere ulaşıp ulaşmadığına da bakılarak tedavi planı yapılabilecektir.

Diş Çatlakları

Diş çatlakları da diş kırılması olarak değerlendirilir ve ilerde tamamen kopması göz önünde bulundurularak tedavi edilir. Diş çatlamasının çeşitlerine göre ise kırık diş tedavisi uygulamaları yapılır.

Küçük çaplı diş çatlakları

Dişte ince bir çatlak izi söz konusu ise bu çatlağın türü küçük çaplı diş çatlaklarıdır. Enamel adı verilen diş yüzeyinde görülen küçük çaplı diş çatlakları, yüzeysel çatlaklar olarak değerlendirilir ve tedaviyi zorunlu kılmaz. Herhangi bir şikayete sebep olduğunda ise yüzeysel çatlaklar çeşitli yöntemlerle yok edilebilir ve cilalanabilir.

Ortadan ikiye bölünen diş çatlakları

Genelde azı dişlerde meydana gelen “ortadan ikiye bölünen diş çatlakları”, dolgu malzemeleri ile tedavi edilen diş kırıklarındandır. Dişin üst kısmından başlayan ince bir çizgi halinde olabilen bu çatlaklar, ileriki aşamalarda ortadan ikiye ayrılmaya da sebep olabilir. Dişin taç kısmının korunmasını gerekli kılan kırıklar arasında gösterilen bu kırık tipi, ilerde çürüklere de sebebiyet verebilmektedir. Eğer ki pulpa bölgesi zarar gördü ise kanal tedavisi de sonuç vermeyecek, başka tedavi seçeneklerini denemek gerekecektir.

Diş ucu kırıkları

Hayatımızda hemen hemen bir kez dahi olsa dişimizin ucu mutlaka kırılmıştır. Küçük çaplı diş kırıkları arasında yer alan diş ucu kırıkları, genelde tedavi gerektirmemektedir. Ancak, görünümü bozan diş ucu kırıkları için dolgu tedavileri uygulanabilmektedir.

Diş kenarı kırıkları

Ağrı sızı açısından problem oluşturmayan diş kenarı kırıkları, genelde azı dişleri etkiler. Dişin taç tabakasının hasar gördüğü bu kırılmalarda bazen dolgu gerekebilmektedir.

Ciddi diş kırıkları

Dişin sinirlerini uyarabilecek kadar derinlere ulaşabilen ciddi diş kırılmaları, genelde kanama ile sonuçlanır. Kanal tedavisini gerektiren bu diş kırıklıklarının tedavisi esnasında dişin taç tabakası tamir edilecektir.

Diş çürüğüne bağlı kırıklar

Çürüğün sebep olduğu diş kırılmalarında dişlerin çoğunlukla kurtulması mümkün değildir ve diş çekimi ile sonuçlanır. Dolgu, kanal tedavisi ve porselen kaplama gibi tedavi seçenekleriyle diş çürüğüne bağlı kırıklar düzeltilebilmektedir.

Diş kırıklarının tedavisi için diş kırığının boyutu, derecesi ve nerede olduğunun önemli olduğunu az önce vurgulamıştır. Arka bölgelerde yer alan kırık dişlerin tedavisi ise ön dişlere nazaran daha da farklılık gösterecektir. Zira; arkadaki bir azı dişinin kırılması sonucunda porselen kaplama yapılması gerekebilir.

Diş çürümesi yada dolgunun yerinde durduğu ancak dişin kırıldığı durumlarda istinasız diş çekimi gerekecektir. Reimplante dişin bulunamaması, çürük diş kayıpları, periodontititis, imfalamatuar nedenlerle diş anatomik ve fzyolohij işlevselliği bozulması sebebiyle tedavi seçenekleri de sınırlandırılacaktır. Bu gibi durumlarda ise çene kemiğine implante edilecek krom kaplamalı diş implantları tercih edilebilir. İmplant tedavisi dışında ise köprü protez kaplama uygulamasına da başvurulabilir. Sağlam dişlerin kesilmesi, yontulması ve üzerinden geçirilecek köprü protez kaplama uygulaması ile kayıp olan dişin yeniden muadil olacak şekilde o bölgede konumlandırılması sağlanabilir.

Kırık Diş Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Kırık bir dişin tedavi süresi; hastaya, yapılacak olan işleme ve hekime göre değişiklik gösterecektir. Diş etinde herhangi bir iltihaplanma yada aşırı bir kanama söz konusu ise gerekli tedavilerin sağlanıp daha sonra kırık diş tedavisi planlanması diş hekimi tarafından önerilebilir.

Basit bir kırık dişi 20 ila 30 dakika gibi bir sürede tedavi edilebilirken “kökten kırılmış, ağrılı” dişlerin tedavi edilmesi ise 1 saat sürebilmektedir. Ancak; az önce de belirtildiği gibi kırık dişe yapılacak olan işlemlere ( kanal tedavisi vb.) göre tedavi süresinde değişiklikler gözlemlenebilir.

Kırık Diş Tedavisi Ücretleri Ne Kadar?

Diş tedavilerinde kırık diş tedavisi, çeşitli teknikler içermekte ve dişin yeniden konumlandırılması ve estetik görünüme kazandırılmasını amaçlamaktadır. Kaplama, dolgu ve kanal gibi çeşitli tedavi seçenekleriyle yeniden düzenlenen kırık dişler, bazen çekiledebilir. Bu nedenle, kırık diş tedavisinde çeşitli teknikler kullanılacağı için fiyatlarda değişiklik gösterebilmektedir. Kırık diş tedavisi fiyatları hakkında en net bilgiyi diş hekiminizin muayenesinden sonra alabilir ve tedavininiz için ne kadar ödeyeceğiniz bilgisine hemen ulaşabilirsiniz.



Diğer Yazılarımıza Göz Atmak İçin Aşağıdaki Butonları Kullanabilirsiniz



Hızlı Ortodonti (Hızlandırılmış Ortodonti) Tedavisi

Hızlı Ortodonti (Hızlandırılmış Ortodonti) Tedavisi

Hızlı ortodontik tedavi çeşitleriyle artık diş ve diş etindeki tüm problemleri, kısa sürede çözmek ve harika gülüşlere yeniden kavuşmak mümkün. Dişlerde meydana gelen en ufak bir problemde gülüşümüz dahi olumsuz etkilenirken; ağız içi, sindirim sistemi gibi vücudumuzdaki diğer işleyişlerde de problemler baş göstermeye başlayabilir. Bu nedenle; sadece gülüşümüz için değil, sağlığımızın da tehlikeye girmemesi açısından dişlerimize iyi bakmalı ve var olan diş problemlerini de çözüme kavuşturmalıyız. Yüz estetiğini de ciddi manada etkileyen diş problemlerinin çözümü ise hızlandırılmış ortodonti yöntemleriyle kısa sürede yapılabilmektedir. Gelişen teknolojiler ve tıptaki gelişmelerle birlikte hızlı diş teli tedavisi ve diğer ortodontik tedaviler, size özel seçenekler değerlendirilerek tasarlanır ve uygulanır. Hızlı ortodonti nedir, kısa sürede ortodontik tedavi nasıl yapılıyor, en iyi hızlı ortodonti yöntemleri nelerdir gibi birçok sorunun yanıtını bulabileceğiniz bu içerikte hızlandırılmış ortodonti tedavi fiyatları ile ilgili detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz. Bizle iletişime geçmek, Dent Dizayn Kliniklerinden randevu almak için lütfen bu linke tıklayın.

Hızlı Ortodonti Tedavisi Nedir?

Çenede ve dişlerde meydana gelen şekil bozukluklarından dolayı kaynaklanan diş ve ağız problemleri, kişilerin hem sosyolojik hem de psikolojik yaşantısını olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Kişileri daima somurtkan olmaya iten ağız ve diş problemlerinin çözümlenmemesi sonucunda başta estetik dışı görünümler, ağız içi enfeksiyonları, sindirim sistemi hastalıkları vb. gibi sorunlarla karşılaşmak mümkün olmaktadır. Bu nedenle, ortodontik tedavi seçeneklerini değerlendirmeli ve ortodontik hastalıkların çözümlenmesi sağlanmalıdır.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte ortodonti tedavi seçeneklerinde gelişmeler yaşanmış ve tedaviler daha kısa süreli sonuçlandırılmaya başlanmıştır. Kısa sürede ortodontik tedavi şansının doğması ise ortodonti hastalarıve doktorlarını memnun etmiş ve hastaların ortodonti problemlerinin çözümlenmesine ön ayak olmuştur.

Ortodontik Hastalıkların Sebeplerini Keşfederek Tedavi Planı Oluşturulmalı

Bebeklik döneminden yaşlılık dönemine kadarki geçen süre içerisinde ortodontik hastalıklarla karşılaşmak daima mümkündür. Örneğin;

– Parmak emmek

– Erken yâda geç süt dişi kaybı

– Yalancı emzik yâda biberon kullanımı, bebeklik ve çocukluk döneminde ortodontik hastalıkların çıkışını tetikleyebilmektedir. Bu nedenle; ortodontik hastalıkların başlangıç aşamasını iyi değerlendirilmeli ve zaman geçmeden hemen tedavi seçenekleri değerlendirilmelidir.

Ortodontik Tedavinin Hızlandırılması Mümkün Mü?

Çene yâda dişlerde yaşanabilecek en ufak bir problem dahi; kişinin yemek düzeninden sosyal konumuna kadar tüm düzenini sekteye uğratabilir. Baş ağrısı, nefes alamama gibi çeşitli şikâyetlere de sebep olabilen ortodontik hastalıkların tedavisinin yapılması ve belirli dönemlerle kontrollere tabi tutulması gerekmektedir.

Gelişen teknolojiyle birlikte ortodonti hastaları artık kısa sürede ortodontik tedavilerinin sonuçlarını alabilmekte ve istedikleri gibi diş ve çene yapısına kavuşabilmekteler. Bu nedenle; tedavilerin uzunluğundan yakınan ve ücretler konusunda problem yaşayan ortodonti hastaları; artık tedavilerini yarıda bırakmıyor ve sağlıklı bir çene & ağız yapısına kavuşuyorlar.

Ortodonti Tedavisinin Hızlandırılması Nasıl Sağlanıyor?

Kişilerde var olan diş ve çene problemlerinin çözüme kavuşturulması için ortodonti tedavi seçenekleri bulunuyor. Bu tedavi seçenekleri ise ortodonti hastalarının mevcut durumuna, sağlık koşullarına ve tedaviye ek desteğin gerekip gerekmeyeceğine göre değişiklik gösteriyor. Estetik diş ve çene görünümüne “beklemeden” kavuşmak isteyen ortodonti hastaları ile son yıllarda oldukça popülerleşen hızlı ortodonti çeşitlerine rağbet göstermekte ve ortodonti uzmanlarıyla birlikte tedaviye hemen başlamaktadır. Zira; Piezocision gibi ortodontik tedavi uygulamaları ile kısa sürede sonuç alabilmek mümkün iken estetik gülüş tasarımını erken dönemde yapmakta mümkün olabiliyor.

Kişiye özel olarak planlanan ortodontik tedaviler genel olarak lokal anestezi altında yapılıyor. Diş etlerine minik cerrahi müdahalelerin yapılması esasına dayanan ortodontik tedavilerin süresi ile 10 dakika kadar sürüyor. Hızlandırılmış ortodontik tedaviler kapsamında yapılan titreşimli ultrasonik dalgalar yayabilen cihazlar ile klasik ortodonti tedavisi 1 yıl sürebilecek iken 7 aya kadar tedavi süresi elde edilebilmektedir.

Hızlandırılmış Ortodontik Tedavi Sürecinde Nelere Dikkat Etmek Gerekiyor?

Klasik ortodonti tedavilerinin uzun sürmesi sebebiyle ortodonti hastalıkları gitgide ilerlemekte ve kişilerin ağız ve çene sağlığını bozmaktaydı. Ancak; hızlandırılmış ortodontik tedavi programları sonrasında çene ve diş bozukluklarından mustarip olan kişiler; kısa sürede istediği sonuçları elde edebilecekleri için tedaviye başlıyor ve yarıda kesmiyorlar. Böylece, sağlıklı bir diş ve ağız yapısı için ortodonti hastaları, tedavilerini aksatmadan bitirebiliyorlar. Ancak; hızlandırılmış ortodonti tedaviye başlamak isteyenlerin bazı konularda bilinçlenmesi gerekiyor.

– Sağlıklı diş ve ağız yapısı için “süre” değil, “sabır” önemli.

Ortodonti uzmanları, kişinin ideal ağız ve diş yapısı için tedavileri önerirken çok yönlü düşünmektedir. Ancak, hastalar “ dişlerinin bir an önce estetiksel görünüme “ kavuşması için sabırsızlanmakta ve doktorun önerilerini göz ardı etmekteler. Bu nedenle, ortodonti uzmanlarının sizin için önerebileceği yöntemlerle ortodonti tedavilerinizi yaptırmanızı öneriyor ve doktorunuzun önermediği tekniklerle tedavi olmayı istememenizi rica ediyoruz.

– Hızlı ortodonti tedavi seçenekleri size uygun mu?

Normal bir hastalıkta dahi tedavilerin, herkese uygun olmayacağını biliyor ve kabul ediyoruz. Ancak; hızlı ortodonti tedavi seçeneklerinin bazı hastalara uygun olmadığını ne yazık ki anlatmak pek mümkün olmayabiliyor. Örneğin; piezocision hızlandırılmış ortodonti tedavisi uygulaması, bazı kişiler için uygun bir tedavi yöntemi değildir. Zira; ağız içi kemik yapısının yeterli olması gereken piezocision tedavisi için çene tomografisi değerlendirilir ve hastanın uygunluğu sorgulanır. Bu nedenle; sizin için en iyi tedavi programlarını doktorunuz belirlemeli ve uygulamalı.

Hızlandırılmış Ortodontik Tedavi Sürecinde Hızlı Diş Teli Tedavisi

Diş teli taktırmak; herkesin “estetik kaygı” sebebiyle ertelediği bir durum olsa da artık kısa süren ortodonti tedavileri sayesinde kişiler, diş teli tedavilerini ertelememektedir. Klasik yöntemlerle yapılan diş tedavilerini geride bırakan hızlı diş teli tedavisinde fastbraces yöntemi tercih edilmekte ve diş teli tedavi süresini oldukça kısaltmaktadır. Kişiden kişiye farklılık gösteren fastbraces yönteminde 10 ila 12 ayda ideal sonuçların alındığını ise söylemek mümkündür. Birçok ortodontik vakaların tedavisinde kullanılan fastbraces diş teli ile tedavinin ilk haftalarında dahi ciddi düzelmeler görülebilmektedir.

Şeffaf diş teli olarak da bilinen fastbraces diş teli; hem yetişkinlerde hem de çocuklarda kolay uygulanabilen bir tedavidir. Süt dişlerinin tamamını döken çocuklarda kullanılabilen fastbraces yöntemiyle, çocuklarda ortodontik sorunlar kısa sürede çözüme kavuşturulabilmektedir. Alt & üst çenede yapısal bir sorunu olmayan, diş eti sorunu olmayan ve dişlerin kapanmasında etkili olan iskelet kaynaklı bozukluk olmayan kişilerde fastbraces yöntemi kolaylıkla uygulanabilmektedir.

Hızlı Diş Teli Tedavisi ( Fastbraces Diş Teli) Sonrası Süreç Nasıl İlerliyor?

Hızlı diş teli tedavisidenilince akla ilk gelen yöntemlerden olan fastbraces diş telisonrası süreçte istenen sonuca ulaşmak oldukça kısa sürecektir. Fastbraces yönteminin yapılmasından sonra diğer ortodontik tedaviler de kolay yapılabilmektedir. Dişlerin formunu koruması ve dişlerde herhangi bir oynamama olmaması amacıyla yapılan bu destekleyici tedaviler, pekiştirme döneminde yapılmaktadır. Öndeki kesici ve köpek dişlerinin iç kısmına sabit bir tel yakılması ile başlayan bu destek tedavi, hastaya hiçbir şekilde rahatsızlık hissi vermemektedir. Şeffaf diş telinin de tercih edilebileceği bu dönemde hazırlanan bu diş telinin “geceleri çıkarılmadan kullanılması” önemlidir.

Hızlı Ortodonti Tedavisi Fiyatları Ortalama Ne Kadar?

Hızlandırılmış ortodonti tedavisi ücretleri; yapılacak bölgeye, kişiye, doktorun uygulayacağı diğer tedavi yöntemlerine göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle; doktorunuzla görüşmeli ve size en uygun tedavi seçenekleri göz önünde bulundurularak hızlı ortodontik tedavi fiyatlarıbelirlenmelidir.



Diğer Yazılarımıza Göz Atmak İçin Aşağıdaki Butonları Kullanabilirsiniz